Ízelítő szolgáltatásainkból

Biztosítási koncepció kidolgozása

Biztosítási ajánlatainak feldolgozása, illetve versenyeztetése

Részvétel döntéselőkészítésében

Általunk létrejött biztosítási szerződések karbantartása

Kárrendezésben való közreműködés

Tájékoztató az online biztosításkötéshez

Követelés kezelés

Kintlévőség biztosítás ( NEM FIZETŐ VEVŐ HELYETT MÁS FIZETI KI A TARTOZÁST)

A hitelbiztosítás rövid ismertetése:

A partner cégeket a hitelbiztosító intézet minősíti, és ennek alapján megállapít a szerződőnek egy biztosított keret hányadot, amely alapján a partner nem fizetése esetén a biztosító társaság helyette helyt áll. A hitelbiztosító tevékenységét díjazásért végzi, amely áll egyrészt a hitelminősítés elvégzéséből (ez 10-20 ezer Ft között van /cég/év), másrészt biztosítási díjat kell fizetni, amelynek megállapítása gazdasági adatszolgáltatás után lehetséges (általában az össz. kintlévőség pár ezrelékes nagyságát éri el a díj.) A biztosítás önrészt is tartalmaz 10-30% között, ezt a vállalt díjfizetés határozza meg, kivételes esetekben elképzelhető 0% önrész is.

A hitelbiztosítás területi érvényessége:

A hitelbiztosítások a bel- és a külföldi üzleti partnerekkel szemben egyaránt érvényesek.

Kintlévőségek beszedése:

A hitelbiztosító intézetek vállalják a kintlévőség kezelését, illetve beszedését. Ezek általában hatékonyabban működnek, mint a saját beszedési tevékenységek, illetve
külföldi beszedések esetén jóval olcsóbbak is.

Kiknek ajánljuk:

Gyakorlatilag minden olyan vállalatnak (vállalkozónak), akik 300 millió Ft-os árbevételnél többet érnek el, és csökkenteni akarják a nem fizető partnerek által okozott kárt. Előnyei: kárcsökkenés, hatékonyság növelés, kintlévőség jobb kezelése.

Eljárási rend:

A biztosítási törvény alapján megbízást kell kapnunk partnereinktől, hogy el tudjunk járni érdekeikben. A megbízás aláírása után megbízó felé továbbítjuk elektronikus úton a biztosító társaságok nyomtatványait, amelynek kitöltése után, a biztosító társaságok ajánlatot adnak megbízóink felé. Az ajánlatok egyeztetése megbízóval (esetlegesen alkuk elvégzése a biztosító társaságokkal). Megfelelő ajánlat esetén a biztosítási szerződés kiközvetítése megbízó részére. Szerződés aláírása után, természetesen rendszeresen közreműködünk annak működtetésében.

Az alkusz szerepe a hitelbiztosítás közvetítésében:

A Green Apple Kft. 2005. évben aktívan elkezdett tevékenykedni a kintlévőség biztosítás
területén is. Jelenleg három a világgazdaságban is jelentős szerepet betöltő hitelbiztosítóval van élő együttműködési szerződésünk. A Green Apple Kft. mint alkusz a biztosítási törvénynek megfelelően, az ügyfelei megbízása alapján, az ügyfelei érdekében jár el a biztosító társaságoknál.

A hitelbiztosító intézetek:

Hitelbiztosításaikkal a bel-és külföldi üzleti partnerekkel szemben fennálló követelések fedezetéül szolgálnak. Ezen kívül, készítenek vállalati-és ország minősítéseket, valamint gazdasági információkat. Továbbá, gondoskodnak a kintlévőség beszedéséről is.

Tel/Fax: 06 24 519-421
Mobilszám: 06 20 669-5149, 06 30 530-4220
E-mail: greenapple@greenapple.co.hu